Monday, September 28, 2009

hali laye?







aku pon tatau ape pic yg aku upload. janji suma ni berlaku time raye! hehehe!
selamat hari raye!

Tuesday, September 15, 2009

angkara bisul?



admitted 060909 (2 a.m) | discharged 110909 (6 p.m)

sorry aku lambat up pasal citer nie. datang pangai kebabian pc kat opis ni membantutkan aku utk update blog aku. ape kejadahnyer nak sign in pon xleh? nak update camne?

5 hari di wad 8C, hospital selayang membuatkan aku hiba tgk anakku yg baru berusia sebulan dicucuk sane sini utk ujian darah. puncanyer bisul je kat dada. bile bisul da ghaib aku ingat da bleh kuar tapi anakku ditahan kerana demam & batuk². bile x-ray ade plak jangkitan kuman kat paru². mula la doc suspek H1N1.

anakku dipindahkan ke wad 8A. antiviral dibekalkan setiap ari utk memastikan virus tak hinggap coz baby lagi senang dijangkiti penyakit. so, lagi lame la orang rumahku bertapa disitu. nasibla penghuni di wad tu jenis tak sombong. ade je yg dibualkan sampai da cam tade ari esok. kah kah kah! ade 2 bangsa je kat dalam tu. melayu & india. kalau ade cina la da bleh jadi 1Malaysia. hahaha! pagi jumaat doc amik darah lagi. sian zharif! tapi tape, utk kebaikan aku tabah. t'hari tu dapat keputusan sumanyer normal. doc suh discharge ptg tu. syukur! for Rubiah & Lakshmi family. nice to meet u all! harap dapat jumpa korang lagi. korang memang best!

Friday, September 11, 2009

orang kuat!

video

aku tatau ape yg negro ni makan. kuat semacam je. teruja plak aku nengok tenage dia. korang rase telan tenggiling bleh kuat cam dia ke?

Thursday, September 3, 2009

merdeka?

1Malaysia! Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

perlu ke aku kupas pasal slogan merdeka utk tahun ni w'pun dalam pada mase yg same aku sendiri tak paham pasal slogan tu. bagi aku Malaysia tak betul² merdeka selagi ade rakyat yg miskin. mane peginyer dermawan² yg sibuk kuar duit utk pembangunan negara lain, walhal ade lagi rakyat Malaysia yg masih minum air sungai, masak guna kayu api & beradu dipondok usang yg tggu mase nak rebah je. ape kejadahnyer suma nie? derma utk orang luar dpt name dapat pojek? xgitu? cewah! da da, jgn mengarut oke? bukan nak mengarut tapi ini realiti rakyat Malaysia skang. maybe dengan adenyer PM baru, harap dapat kita lihat perubahan utk rakyat Malaysia sendiri. Hope so! same² kita nantikan. tak gitu wonderpets? hahaha! (kate² semangat diambil dari rakan blogger mr. mike)

kat atas nie adalah salah satu pemenang pic merdeka terbaek yg aku amik dalam web 1malaysia. comey je pic nie. sonok je budak² tu pegang bendera Malaysia. tau ke ape erti merdeka bagi diorang? ke yg da tua cam kite pon tak reti lagi ape maksud merdeka?

pejam celik pejam celik da 52 tahun kita merdeka! Malaysia da merdeka tapi kita camne lak? adekah kita suma da merdeka dari segi rohani & jiwa? entahla, bile pikir²kan balik aku rase diri ini tak cukup merdeka lagi. ye la, hidup dari dulu camnie. tak penahnye ade kemajuan. bile agaknyer aku nak merdekakan diri ini? maybe bile aku da idop senang & tak memikirkan masalah² cam skang nie. hidup ini lagi mencabar aku rase dengan kehadiran anak sulungku. maybe cabaran itu mengajar aku utk idop lebey berdikari dalam zaman moden yg serba canggih nie. harap aku dapat laluinyer dengan hati yg tenang. insyaAllah..